ZAGREBAČKI BOŽIĆ U NAPRETKU

I ove godine tradicionalni Božić u Napretku bio je dobra prilika da se u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu okupe članovi, suradnici i prijatelji, te uz glazbu, razgovor i dobro druženje zaokruže još jednu uspješnu godinu. Ovoga puta tu su bili i članovi Napretkove Središnje uprave koji su došli u Zagreb predvođeni Nikolom Čičom, predsjednikom HKD Napredak. I kako je to već u pozivnici napisano „Red glazbe, red zdravica … začinjeno mirisom dobrih želja“, kao dobar domaćin, sve prisutne pozdravio je Dražen Vikić-Topić, predsjednik Napretkovog kulturnog centra i dopredsjednik Napretka zaželjevši svim prisutnim sretne blagdane, te još bolju i uspješniju novu 2020. godinu.

Pregršt dobrih želja prisutnima je uputio i Nikola Čiča, novi predsjednik HKD Napredak koji je najavio i neke nove projekte koje će Napredak realizirati u narednoj godini.

Za red glazbe ovoga puta pobrinule su se Arijana Gigliani Philipp i Lara Silvestri Valdevit koje su priredile glazbeni program, a ujedno i nastupile sa svojim višestruko nagrađivanim đacima. Uz Arijanu i Laru nastupili su pjevači Paula Tumir, Iva Macan, Antonio Ceković i Donat Orlić, violinisti Viktor Galuf i Lea Tvrtković, a sve uz klavirsku pratnju Josipe Hudeček i Zarje Galuf.

Saint-Saens-ova „Ave Maria“, Mendelssonov „Ich wollt meine lieb ergösse sich“, tradicionalna „Adesste fideles“, bile su samo neke od onih skladbi koje su oduševile prisutne, a posebnu pozornost privukao je nastup renomiranog hrvatskog klarinetiste Brune Philippa koji je maestralno izveo Paar-ovu skladbu „Little Christmas Fantasy na temu „Jingle Bells“.

I za kraj, kako to u predbožićno vrijeme i priliči, uslijedio je niz tradicionalnih božićnih pjesama koje su zajedno sa svim izvođačima zapjevali svi prisutni u dvorani i tako uz pjesmu završili prvi dio Napretkovog druženja. Ni velika kiša koja je te večeri padala u Zagrebu nije uspjela pokvariti dobro raspoloženje koje je uz čašicu i dobro druženje potrajalo do kasno u noć.