PD Djed iz Hrvatske Kostajnice i PD Sisak posjetili Napretkov kulturni centar u Zagrebu

U nedjelju, 15. prosinca 2019. godine planinarska društva PD Djed iz Hrvatske Kostajnice i PD Sisak iskoristili su svoj odlazak na zagrebačku Medvednicu da bi posjetili Napretkov kulturni centar u Zagrebu gdje ih je Mario Milošević, predsjednik Planinarskog društva Napredak – Stjepan Planić upoznao s djelovanjem Hrvatskog kulturnog društva Napredak kroz njegovu bogatu povijest.
Predsjednici društava Marko Kotoranin iz PD Sisak i Dejan Kučina, PD Djed iz Hrvatske Kostajnice razgovarali su s predstavnicima PD Napredak – Stjepan Planić o daljnjoj suradnji i organizaciji zajedničkih izleta te međusobnih posjeta na razini društva. Članovi planinarskog društva Djed također su izrazili želju za aktiviranjem u radu HKD Napredak koje postoji u Hrvatskoj Kostajnici, ali nema nekih većih aktivnosti, a predsjednik PD Sisak izrazio je želju za obnovu rada HKD Napretka u Sisku obzirom da veliki broj njihovih članova sudjeluje u različitim kulturnim manifestacijama u Sisku i Sisačko-moslovačkoj županiji.
Dogovoren je i nastavak radu s mladima u školi gdje su već ranije organizirana predavanja vezana za planinarenje i ekologiju kao i fakultativni izleti na neke atraktivne planinarske lokalitete.