Veličanstvena glazbena noć napretkovki mezzosopranistice Monije Jarak Mikulić i pijanistice Marijane Pavlović iz Mostara

U Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli u subotu 30. siječnja upriličen je koncert klasične glazbe u organizaciji HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla.

U okviru manifestacije Napretkovi dani u Tuzli, HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar se predstavila nastupom mezzosopranistice Monije Jarak Mikulić i pijanistice Marijane Pavlović.

Ove vrsne umjetnice uveličale su prekrasnu noć izvedbom poznatih skladbi poput Chopinovih Nocturna u F duru i Valcera u cis mollu, Bizetove Habanere, Handelove Lascia chio piange, Di Capuaine O sole mio, Vučićeve Ave Marie, Filipovićeve Te noći i drugih.

„Prezadovoljne smo odzivom publike obzirom na epidemiološku situaciju i veoma zahvalne što nam je HKD Napredak omogućilo da nastupamo u Tuzli. Poslije predivnih reakcija vjerujem da ovo nije posljednji put da nastupamo u ovome gradu. Nadamo se da će naši budući koncerti biti jednako posjećeni, a mi ćemo nastojati našoj dragoj publici svaki put predstaviti čarobne note poznatih skladatelja poput Handela i Chopina“, istaknule su umjetnice za Hrvatski glasnik.

Koncert je upriličen uz poštivanje svih higijensko epidemioloških mjerama. Koncertu je bio nazočan i predsjednik HKD Napredak prof.dr. Nikola Čiča, te dopredsjednici Miroslav Landeka i Josip Križanović.

Uoči koncerta sve nazočne pozdravili su predsjednik HKD Napredak, Glavna podružnica Tuzla Ivica Kovačević i u ime HKD Napredak Glavna podružnica Mostar dopredsjednik Miroslav Landeka.