Uskoro ponovno žičarom na Sljeme


Zagrepčani su već skoro izgubili nadu da će ponovno, kao nekada, žičarom odlaziti na Sljeme.Planinari, članovi PD Napredak – Stjepan Planić i Medveščaka iskoristili su lijepo nedjeljno jutro 22. studenoga 2020. godine kako bi se prošetali do nove žičare i na licu mjesta provjerili priče o njoj.

Kako sada stvari stoje, izgleda da bi se i to „čudo“ moglo dogoditi pa nakon desetak godina ponovno oko Nove godine njome odvezemo na Sljeme. Ovoga puta ostalo je sve po starome, pinklec na rame i lagano, kako pravim planinarima i priliči, pješice na Sljeme.

Od Stare lugarnice i pauze za kavu, nastavak šetnjom do Puntijarke po sunčanom danu uz sve užitke koje pruža čisti sljemenski zrak. A da sve ne ostane samo na čistom zraku planinari se za to uvijek pobrinu. U ruksacima se uvijek pronađe mjesta za poneke delicije i malo medice za dušu i zaštitu zdravlja.

Kako kasna jesen nosi sa sobom sve kraće dane planinari PD Napredak – Stjepan Planić uputili su se pješke Leustekovom stazom prema tunelu do Zagreba, a neki s manje kondicije odlučili su se za povratak autobusom.

Ostala je nada i želja da ćemo ipak do Nove godine isprobati i novu sljemensku žičaru, naravno da nas u ova luda vremena posluži i zdravlje.

Fotografije: Nada Tomić