U Zagrebu započeo s radom seminar Obrazovanje i cjeloživotno učenje – Što donosi “novo normalno” vrijeme?

U Zagrebu je započeo međunarodni seminar pod naslovom Obrazovanje i cjeloživotno učenje – Što donosi “novo normalno” vrijeme? Organizator seminara je Hrvatsko kulturno društvo Napredak u partnerstvu s Europskim centrom za radnička pitanja (EZA) čije sjedište je u Njemačkoj i uz financijsku potporu Europske unije. EZA je mreža 70 radničke organizacije iz 29 europskih zemalja a temelji se na principima kršćanskih socijalnih vrijednosti.

Osim domaćina iz Hrvatske, na seminaru sudjeluju bilo fizički bilo putem online platforme, predstavnici sindikalnih, obrazovnih i drugih institucija iz Italije, Poljske, Austrije, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine,Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije.

Obrazovni sustav i njegova kvaliteta jedan je od osnovnih preduvjeta dobrog i kvalitetnog standarda radnika i radničkih prava ne samo u Hrvatskoj nego u svakoj zemlji. To se posebice odnosi na mlade koji prvi puta stupaju na tržište rada. HKD Napredak organizacijom ovog Međunarodnog seminara upravo želi podsjetiti na taj bitan segment našeg društva, te uz pomoć stručnjaka iz političkog i društvenog života a posebno uz učešće predstavnika radničkih organizacija iz Europske unije i iz okruženja, želimo dati svoj doprinos ovoj temi koja je od velike važnosti za razvoj našega društva u cjelini.

Seminar će se osim danas nastaviti s radom i sutra u subotu 12. lipnja o.g.