Međunarodni seminar „Obrazovanje i cjeloživotno učenje – što donosi „novo normalno“ vrijeme?“

U Zagrebu će se 11. i 12. lipnja 2021. godine u hotelu International održati Međunarodni seminar pod nazivom „Obrazovanje i cjeloživotno učenje – što donosi “novo normalno” vrijeme?“. Seminar organizira Hrvatsko kulturno društvo Napredak u suradnji s EZA – Europski centar za radnička pitanja iz Njemačke i uz potporu Europske unije.

U svjetlu trenutne situacije s COVID-19 odnosno one za koju pretpostavljamo da će vladati u vrijeme održavanja seminara, seminar će se održati u „hybridnom“ obliku što podrazumijeva kako će sudionici koji budu u prilici fizički doći na seminar a dio sudionika će biti preko on-line platforme. Sudionici seminara će biti predstavnici sindikalnih, obrazovnih i drugih institucija iz različitih Europskih zemalja od Italije, Poljske, Austrije, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine,Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i drugih.

HKD Napredak je punopravni član EZA-e od 2010. godine, te od 2012. u suradnji i u partnerstvu s njima organiziramo slične seminare. EZA je mreža 70 radničke organizacije iz 29 europskih zemalja a temelji se na principima kršćanskih socijalnih vrijednosti. Članice EZA-e su sindikati, socijalno – kulturne organizacije, obrazovne institucije, te institucije za istraživanje i razvoj koje se bave pitanjima radnika i njihovih prava. Iako se u svome temeljnom poslanju HKD Napredak ne bavi pitanjima radnika, ali ponajviše zahvaljujući činjenici da se bavimo obrazovanjem i radom s mladima, ponajviše kroz stipendiranje, ali i zahvaljujući socijalnom i kulturnom dijalog po čemu je Napredak prepoznat, od 2010. godine postali smo punopravni član EZA-e.