U Napretkovom kulturnom centru održana donacijska izložba za pomoć beskućnicima

U utorak, 8. lipnja 2021. godine u dvorani HKD Napredak – Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu održana je humanitarna donacijska izložba radova beskućnika nastalih na kreativnim radionicama u organizaciji Svjetskog saveza mladih Jugoistočne Europe. Kao suorganizatori sudjelovale su humanitarne udruge Fajter i Dom nade.

O projektu Umjetnost u službi solidarnosti koji je pokrenuo Svjetski savez mladih Jugoistočne Europe govorila je Iva Delić, voditeljica ureda u Zagrebu. Projekt je uključio i humanitarne udruge Fajter i Dom nade. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti.

U ime suorganizatora govorili su Mile Mrvalj, predsjednik udruge Fajter koja se već nekoliko godina kroz različite projekte bori za prava beskućnika i poboljšanje njihovog položaja te Danijel Vuga, predsjednik udruge Dom nade koji je na poticaj Mrvalja realizirao projekt Dnevni boravak za beskućnike.

U dvotjednim radionicama volonteri Svjetskog saveza mladih iz Jugoistočne Europe izrađivali su zajedno sa beskućnicima slike i predmete koje su na izložbi ponuđene donatorima.

Sva prikupljena sredstva darovana su beskućnicima koji su sudjelovali u projektu kako bi barem djelomično popravili svoje stanje. Pored izrade predmeta, kroz radionice se radilo i na poboljšanju psiho-mentalnog stanja beskućnika.