U Zagrebu počeo Međunarodni seminar o obrazovanju mladih

Danas, 10. lipnja 2022. godine na Fakultetu elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, započeo je sa radom Međunarodni seminar pod nazivom „Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost – Nova znanja za novo doba“.  Seminar se održava u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak i Europskog centra za radnička pitanja (Europäische Zentrum für Arbeitnehmerfragen – EZA) iz Njemačke, te uz financijsku potporu Europske unije.

Teme obrazovanja i mladih, te njihovog zapošljavanja i perspektiva uvijek je aktualna a posebno danas u vrijeme nakon korona krize i ove aktualne krize uzrokovane agresijom na Ukrajinu.

Obrazovni sustav i njegova kvaliteta jedan je od osnovnih preduvjeta dobrog i kvalitetnog standarda radnika i radničkih prava ne samo u Hrvatskoj nego u svakoj zemlji. To se posebice odnosi na mlade koji prvi puta stupaju na tržište rada. HKD Napredak organizacijom ovog Međunarodnog seminara upravo želi podsjetiti na taj bitan segment našeg društva, te uz pomoć stručnjaka iz političkog i društvenog života a posebno uz učešće predstavnika radničkih organizacija iz Europske unije i iz okruženja, želimo dati svoj doprinos ovoj temi koja je od velike važnosti za razvoj našega društva u cjelini.

U popodnevnim satima sudionici seminara posjetili su Centar izvrsnosti Fakulteta elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu gdje su upoznati s radom Centra i primjenom njihovih projekata u znanosti i gospodarstvu.