U susret Božiću

Arijana Gigliani Philipp, Mario Igrec, Bruno Philipp

Sinoć, 19. prosinca 2022. godine u punoj dvorani Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu održan je tradicionalni Adventski koncert u Napretku, na kojemu je nastupio komorni trio  Arijana Gigliani Philipp, sopranistica, Bruno Philipp, klarinetist i Mario Igrec, gitarist.

Goran Štrbac, član Upravnog odbora Napretkovog kulturnog centra

Na početku večeri sve prisutne pozdravili su Goran Štrbac, član Upravnog odbora Napretkovog kulturnog centra i  prof. dr. Dražen Vikić-Topić, dopredsjednik HKD Napredak,  koji su zahvalili svima na dolasku, poželjeli dobrodošlicu i   ugodno glazbeno druženje. Gospodin Štrbac je naglasio da se ova glazbena večer održava u sklopu EU projekta Napredovao bih, dok je prof. dr. Vikić-Topić posjetio da je ova godina u svim Napretkovim podružnicama bila iznimno bogata raznim kulturnim manifestacijama budući je ovo godina u kojoj Napredak slavi 120 godina od osnutka.

prof. dr. Dražen Vikić-Topić, dopredsjednik HKD Napredak

Ovo tradicionalno okupljanje članova, prijatelja i poslovnih suradnika HKD Napredak glazbom su oplemenili Napretkovi prijatelji i vrsni glazbenici Arijana Gigliani Philipp, sopranistica, Bruno Philipp, klarinetist i Mario Igrec, gitarist.

Mario Igrec, Bruno Philipp

Prigodnim programom i u blagdanskom ozračju naši vrsni glazbenici Arijana, Bruno i Mario  priredili su istinski praznik glazbe i umjetnosti. Na repertoaru su bile autentične obrade tradicionalnih božićnih pjesama hrvatske i svjetske baštine.

Arijana Gigliani Philipp

Uz izvrsni vokalni nastup sopranistice i profesorice Arijane, Bruno i Mario pružili su svima prisutnima  glazbenu čaroliju kroz prigodni instrumentalni klezmer melos kojim očaravaju publiku zadnjih godina.

Po završetku glazbenog dijela programa, druženje je nastavljeno u dobrom raspoloženju uz tradicionalni božićni domjenak.

Ovo je bila 21. glazbena večer, održana ove godine, u sklopu EU projekta Napredovao bih, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH.