Predstavnici Matice hrvatske, BZK Preporod i HKD Napredak dogovorili buduću suradnju

U srijedu 21. prosinca 2022. godine prostorije Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak posjetili su predstavnici Matice hrvatske i to predsjednik Miro Gavran i član Glavnog odbora Ivica Nuić.

Miro Gavran, predsjednik Matice hrvatske, dr. sc. Nikola Čiča, predsjednik HKD Napredak i prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik BZK Preporod

Sastanku su pored predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak dr. sc. Nikole Čiče nazočili i predsjednik prijateljskog društva Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” prof. dr. Sanjin Kordić, te tajnik Nazif Salčin.

Nazif Salčin, Ivica Nuić, dr. sc. Nikola Čiča, Miro Gavran i prof. dr. Sanjin Kodrić

U predblagdanskom ozračju predstavnici ovih značajnih kulturnih društava su između ostalog razgovarali o budućoj suradnji i mogućnostima zajedničkog djelovanja kako na prostorima Bosne i Hercegovine, tako i Republike Hrvatske, te o budućim projektima koje planiraju realizirati, kao što su znanstveno-stručni simpoziji, tribine, predavanja, ali i manifestacije, a čime bi se dao i međunarodni značaj i karakter.

Dr. sc. Nikola Čiča, predsjednik HKD Napredak i Miro Gavran, predsjednik Matice hrvatske

Predstavnici kulturnih institucija su se između ostalog osvrnuli i na svoje značajne jubileje koji su obilježili 2022. godinu i to 180 godina postojanja Matice hrvatske, te 120 godina od utemeljenja HKD Napredak, ali isto toliko godina postojanja BZK Preporod koji će taj svoj jubilej obilježiti u narednoj godini.

Ivica Nuić, dr. sc. Nikola Čiča i Miro Gavran

Uz izražavanje zadovoljstva sastankom i uz želje za još boljom i snažnijom suradnjom, predstavnici društava će se sastajati i u narednom periodu, te se nadaju brojnim zajedničkim projektima, a koji će doprinijeti razvoju kulture, jezika i tradicije koje ova društva već dva desetljeća njeguju.