Božić dolazi

I dok je prethodni kviz bio u ozračju nogometa, sada kada je nogometna groznica malo popustila, kviz je zasjao u božićnom ozračju. Ovoga puta okupilo se pet natjecateljskih ekipa kako bi odmjerili svoje znanje u WikiGeeks kvizu.

Priređivači ovotjednih pitanja potrudili su se ovog puta  što više pitanja posvetiti nadolazećim blagdanima. Moglo se vidjeti da tu materiju većina ekipa dobro poznaje. Sve ekipe ugodno su se zabavljale i pokazale veoma dobro znanje na pitanja koja su se ovoga puta kretala od gurmanskih asocijacija, pitanja iz povijest pa do pitanja iz prirodnih znanosti, uglavnom božićne tematike.

Osvježavajućih pića i grickalica ni ovoga puta nije nedostajalo što je svakako pridonijelo još boljoj atmosferi. Pitanje po pitanje, stiglo se do kraj kviza  kada su se konačno zbrajali osvojeni bodovi. Svi su bili dobri, ali neki su ipak bili bolji. Predzadnji su po običaju, kako to u ovo kvizu ide, dobili čokoladu pa je time osvojeno mjesto bilo slađe  tim više, jer im je ovo bilo i njihovo debitantsko sudjelovanje. Pobjednici, ekipa „Pips, čips i two chichs“, ovoga su puta dobili ulaznice za kazalište i po osvojenim bodovima, s pravom to i zaslužili.

A na kraju poruka voditelja:“Iskoristite nadolazeće blagdane za odmor i pripremu za nova odmjeravanja u znanju jer WikiGeeks kviz se nastavlja i u nadolazećoj novoj godini!“ Kada? Saznati ćete na vrijeme!

Kviz se provodi u sklopu EU projekta Napredovao bih kojeg provode Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.