U subotu 17.4. nastavljamo s Coolturnom špicom

Nakon što smo dobili samo pohvale za prošlogodišnju  “Coolturnu špicu“, evo nas ponovno i ove po mnogo čemu posebne godine. Opet smo na istom mjestu, ispred Napretka u Bogovićevoj i u istoj organizaciji. Tim mali ali odabrani  za ovaj put je pripremio pravu glazbenu poslasticu te se nadamo kako će svi oni koji se u subotu prošeću špicom imati priliku opustiti se i zabaviti uz glazbu i drage prijatelje.

Motiv za pokretanje projekta Coolturna špica je naša želja da građanima Zagreba u ovom izuzetnom vremenu, kako corona krize tako i posljedica potresa, darujemo pomno birane glazbene programe, jer glazba je zvonka radost i melem za dušu.

Partneri u realizaciji projekta su HKD Napredak – Napretkov kulturni centar i Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, koji svojim iskustvom i desetogodišnjom suradnjom u projektima kulture i nadalje grade mostove prijateljstva i umjetnosti.

Pred sam kraj prošle godine razorni potres je pogodio Banovinu, osjetio se i donio nove štete Zagrebu, sa pandemijom corona virusa čovječanstvo se i dalje bori, te smo već uvelike zaboravili neka normalna kulturna događanja. Stoga se nadamo kako će ova subotnja Coolturna špica donijeti dašak prošlih, normalnih vremena i na trenutak nas odmaknuti od surove zbilje.

U prvom dijelu programa Coolturne špice naglasak smo stavili na tradicionalnu i zabavnu glazbu u jazz maniri iz svijeta, koja je u repertoaru izvrsnog Oridano Gypsy Jazz Banda, koji tako strastveno vodi Orjen Riđanović, dok Vam za drugi dio programa dovodimo najbolje što se u aranžmanu jedinstvenog i neponovljivog Ante Gele može dobiti, njegov band uz sjajne vokale Ivu Ajduković i Alena Đurasa.

Program će se izvesti uz strogo pridržavanje i poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.