U sklopu projekta “Napredovao bih” održana je prva večer WikiGeeks kviza

Sinoć, 10.veljače 2022. godine, u Napretkovom kulturnom centru, u sklopu projekta “Napredovao bih“, kojeg provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH, održana prva večer kviza, pod nazivom WikiGeeks, na kojoj se okupio veliki broj ekipa, čak se tražio i stol više.

Na početku večeri Blaženka Krajina, voditeljica projekta poželjela je dobrodošlicu prisutnima i rekla da je projekt Napredovao bih u sklopu kojega se održava večer kviza sufinanciran od Europskog socijalnog fonda 406.533,75 kuna (85%) i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske 71.741,25 kuna (15%) u ukupnom iznosu od 478.275,00 kuna i da projekt traje od je od 24.prosinca 2021. do 24. ožujka 2023.

O glazbenim večerima koje će održavati u sklopu projekta, ispred partnera Udruge Ja bih, prisutne je upoznao Ismet Efendić i pozvao na koncert Zagrebačkog salonskog ansambla koji će povodom Valentinova održati u Napretkovom kulturnom centru, 14. veljače 2022. s početkom u 20 sati.

Nakon pozdravnih riječi moderatori kviza Petar Bašić i Tonko Megyery, upoznali su prisutne sa pravilima kviza i uz smijeh, zabavu, grickalice i veselu atmosferu natjecanje je započelo. Sudjelovalo je osam ekipa, među kojima je bilo onih koji su se došli zabaviti, drugi provjeriti znanje, a neki čisto iz znatiželje.

Iako je druženje uglavnom bilo u opuštenom i zabavnom tonu, natjecateljskog duha nije nedostajalo i borilo se za svaki bod. Bilo je tu i iskusnih kvizaških ekipa kao i onih kojima je ovo bio prvi kviz znanja, no svima je bila prilika da osim što se zabave i nauče ponešto novoga ili se prisjete onoga što su nekad znali. Da bi cijela situacija bila još zanimljivija, najboljima i najsretnijima uručene su simbolične nagrade.

Iako su sudionici ovakvih druženja uglavnom mladi, na našem kvizu bilo je gospode u zrelijim godinama koju su došli u namjeri da budu samo promatrači, no kada je kviz počeo ipak su se odlučili za sudjelovanje i dobro se zabavili.

Stoga ovim putem pozivamo sve one koji su u nedoumici da dođu na naš idući kviz, bilo kao sudionici bilo samo kao promatrači, bez obzira na godine.