Gradonačelnik Kasumović primio izaslanstvo HKD Napredak

Gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović primio je u srijedu 9. veljače 2021.godine, izaslanstvo Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Izaslanstvo je predvodio predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča, sastanku su nazočili dopredsjednik društva Josip Križanović, predsjednik podružnice Zenica don Vlatko Rosić i direktor JP Grijanje Zenica Vahdet Drino.

Gradonačelnik Zenice u razgovoru s predstavnicima Središnje uprave HKD Napredak

Glavna tema razgovora bio je problem dugovanja koje Napretkova podružnica Zenica ima prema JP Grijanje zbog istog je podružnica od 2019. godine isključena s mreže daljinskog grijanja.

Obje strane izrazile su ogromnu volju za suradnjom na pronalaženju adekvatnog modela kojim bi se riješio ovaj dugogodišnji problem na obostrano zadovoljstvo.

Na sastanku se razgovaralo i o poštivanju Memoranduma o razumijevanju i suradnji potpisan u ožujku 2020. godine od strane tri nacionalna društava koja djeluju na području ZE- DO županije: HKD Napredak, SPKD Prosvjeta i BZK Preporod Zenica.

Zgrada Napretkovog doma u Zenici.

Gradonačelnik Kasumović obećao je da će u okviru raspoloživih proračunskih sredstva za ovu namjenu u dogledno vrijeme osigurati uplatu sredstva.

Predsjednik Čiča informirao je sudionika sastanka o radu i aktualnim projektima Središnjice i podružnica s naglaskom na značajan jubilej 120 godina od utemeljenja Društva.

Izaslanstvo je iskoristilo ovu prigodu za posjet zgradi Napretkova doma Kralj Tomislav Zenica u kojoj je početkom godine započela obnova interijera. Sredstva za obnovu osigurana su uz pomoć Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Dvorana Napretkovog doma u Zenici.

Projekt obnove zgrade Napretkova doma Zenica započeo je 2014. godine u periodu od osam godina obnovljen je krov zgrade, otvori (prozori) i električne instalacije. Radovi na obnovi interijera privode se kraju samim tim se zaokružuje cjelina te će zgrada Napretkova doma biti u potpunosti obnovljena.