KONCERT ZA VALENTINOVO

Pozivamo Vas na koncert Zagrebačkog salonskog ansambla koji će nas na Valentovo, kako sami kažu, povesti na glazbeno putovanje romantičnog ugođaja i glazbom zagrebačkih evergrina pokušati odgovor na pitanje: Što je ljubav?

Koncert će se održati u ponedjeljak, 14. veljače 2022. godine u dvorani Napretkovog kulturnog centra s početkom u 20 sati.

Zagrebački salonski ansambl djeluje punih deset godina u ovom sastavu a nastao je po uzoru na salonske ansamble tipične za europske gradove u 19. i početkom 20. stoljeća. Dotadašnja moda aristokracije proširila se na salone bogatih obiteji i glazbenih mecena. U svim društveno važnijim obiteljima održavale su se zabave uz obavezno sudjelovanje muzičkih sastava.

U današnje vrijeme se klasična glazba sluša u koncertnim dvoranama i kazališnim kućama. Zagrebački salonski ansambl, kao jedini takav u R. Hrvatskoj, njeguje baš takvo muziciranje u salonima u jesen i zimu te promenadama u proljetnim i ljetnim mjesecima. Nastupa na Jelačićevim danima u Zaprešiću u dvorcu Lužnica, u palači Dverce na Gornjem gradu, u salonu Vile Weiss na Prekrižju, na Vidikovcu u parku Maksimir, u galerijama i muzejima, na svečanim prijemima u salonima ambasada i ostalim prigodnim svečanostima.

Ansambl čine akademski muzičari i muziciraju sa zajedničkim ciljem približavanja klasične glazbe što većem broju posjetitelja. Primjerenim i prigodnim odabirom programa umjetnička voditeljica Lara Silvestri Valdevit svakim nastupom Ansambla nastoji dotaknuti svačije srce u publici te stvoriti atmosferu u kojoj nitko ne ostaje ravnodušan.

Sastav salonskog ansambla:
Ružica Gačić, sopran
Martina Drakulić, violina
Lara Silvestri Valdevit, violina
Iva Kralj, violina
Petar Haluza, violina-viola
Lovro Kovačević, violončelo
Borna Dejanović, kontrabas
Katarina Horvat, flauta
Tomislav Babić, klarinet

Sigurni smo kako ćemo u Večeri zaljubljenih svi uživati u njihovim vrhunskim izvedbama, te kako će nam barem na kratko dočarati Što je ljubav.

 

Važno:
Sukladno epidemiološkim mjerama ulaz je uz predočenje Covid potvrde.

Glazbena večer organizirana je u sklopu EU projekta Napredovao bih koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Radujemo se Vašem dolasku!