U nogometu i kvizu nema sigurnih pobjednika

Niti Svjetsko nogometno prvenstvo nije spriječilo da se ljubitelji nadmetanja u znanju ponovno susretnu na već tradicionalnom Napretkovom WikiGeeks – kviz druženju . A da bi bilo tako i da se ne bi ispalo iz trenda, ovoga puta tu su se našla i pitanja iz nogometa.

Nakon plasmana naše nogometne reprezentacije u šesnestinu finala Svjetskog nogometnog prvenstva atmosfera je bila već dovoljno ugrijana, a vidjelo se da su i takmičari dobro potkovani „nogometnim znanjem“. Naravno, tu su bila i standardna pitanje iz povijesti, filma i zemljopisa što se uostalom i očekuje na ovakvim natjecanjima.

Uz osvježavajuće piće i grickalice stiglo se i do kraja natjecanja, a u finalu bilo je čak i pripetavanja. Pobjednici uz puno znanja i malo sreće ovoga su puta bile članice ekipe „Specijalke“ i dokazale da u znanju (makar u Wiki-Geeks kvizu) nema rodne diskriminacije.

Bliži se Božić i Nova godina i s nestrpljenjem se očekuje posljednji kviz u ovoj godini koji će se održati u četvrtak, 15. prosinca 2022. na istom mjestu u 19,30 sati.

Kviz se provodi u sklopu EU projekta Napredovao bih kojeg provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.