Glazbena priča o Orašaru u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu

U ovo prosinačko blagdansko vrijeme u suradnji s Udrugom Mala opera iz Zagreba, a u sklopu EU projekta Napredovao bih, pozivamo Vas da svoje mališane dovedete na glazbenu priču o Orašaru namijenjenu za djecu kao i za sve one koji žele probuditi dijete u sebi. Edukativna mala  glazbena pričaonica Orašar održati će se u petak, 9. prosinca 2022. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu, s početkom u 18,00 sati.

Mali će se slušatelji upoznati s pričom njemačkog književnika ETA Hoffmanna uz projekciju originalnih ilustracija iz prvih izdanja ovog djela. Uzbudljivu pripovijest o Orašaru prate najljepše stranice klasične glazbe za djecu iz pera P.I. Čajkovskog. Autori koncepta i izvođači su Zdenko Niessner, pripovjedač i pijanistica Danijela Petrić.

Ovom glazbenom pričaonicom Udruga Mala opera uz već započete projekte glazbenog teatra za djecu (E. Humperdinck „Ivica i Marica“ – interaktivna opera-bajka i „Mačak u čizmama“, glazbena igra s plesanjem, opera „Crvenkapica“, glazbena priča „Priča o sloniću Babaru“ f. Poulenca…) nastavlja svoju kontinuiranu aktivnost glazbene edukacije za najmlađe.

Glazbena večer održava se u sklopu EU projekta Napredovao bih, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Projekt zajednički provode Napretkov kulturni centar kao nositelj projekta i Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, kao partner.

Dobro nam došli!