U Napretkovom kulturnom centru održano predavanje o djelu Mahatme Gandhija

U srijedu, 9. listopada 2019. godine u  Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu dr. Shobhana Radhakrishna održala je predavanje povodom obilježavanja 150. godišnjice rođenja velikog indijskog vođe Mahatme Gandhija.

Na početku predavanja sve prisutne pozdravio je  Joginder Singh Nijjar, predsjednik Hrvatsko-indijskog društva prijateljstva, a zatim prepustio riječ Arindam Bagchi, indijskom veleposlaniku u Republici Hrvatskoj koji je od početka svog mandata krajem 2018. godine već treći put boravio u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu. Tom prigodom je rekao kako se u Napretku uvijek osjeća dobro i da se osjeti obostrano duh dobre suradnje dvaju društava. Povodom 150.  godišnjice Gandhievog rođenja, 2. listopada 2019. je u Zagrebu otkrivena njegova bista što također još jedan znak prijateljstva dvaju naroda.

Dr. Shobhana Radhakrishna u svom izlaganju govorila je o životnom putu Mahatme Gandhija, njegovom značaju kao indijskog vođe za indijski narod, ali jednako tako o doprinosu ljudskom rodu što se ne mjeri mjerilima XX. stoljeća nego mjerilima kompletne ljudske povijesti.

Predavanju je prisustvovao i poznati hrvatski fizičar, znanstvenik i izumitelj prof. Davor Pavuna.