NAJAVA: U Zagrebu se otvara izložba PULS 2018.

NAJAVA: U Zagrebu se otvara izložba PULS 2018.

U četvrtak, 10. listopada 2019. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu u sklopu festivala Pet dana Sarajeva u Zagrebu otvorit će se izložba slika i skulptura PULS 2018.

Izložba je rezultat Posavskog umjetničkog likovnog simpozija (PULS) održanog u srpnju 2018. godine u Garevcu kraj Modriče u Bosanskoj Posavini s ciljem i usmjerenošću na praćenje i bilježenje domašaja hrvatske ovovremene vizualnosti u ukupnoj duhovnosti u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u svjetlu svekolikih realiteta.

Koncept likovnog umjetničkog simpozija, kao i izbor umjetnika, načinio je slikar Ante Kajinić koji će o radu i ciljevima ove ideje govoriti prigodom svečanog otvorenja izložbe. Pored radova Kajinića tu su još i radovi devet umjetnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su 2018. boravili na simpoziju u Garevcu.

Simpozij je organiziran pod pokroviteljstvom Hrvatskog kulturnog društva Napredak, a realiziran u Otvorenoj kući u Garevcu.

Izložbu će svečano otvoriti Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u bosni i Hercegovini pri Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Svečano otvorenje predviđeno je za 18 sati u prostorima Naprtetkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1.

NAJAVA: U Zagrebu se otvara izložba PULS 2018.