Tribina: Kamo idu znanost i tehnologija?

Zadnjih desetljeća svjedoci smo enormne ekspanzije znanstvenih otkrića kao i izuzetne brzine njihove primjene i transfera u nove tehnologije, bez presedana u dosadašnjoj povijesti čovječanstva, stoga Hrvatska paneuropska unija i Hrvatsko kulturno društvo Napredak –Napretkov kulturni centar u Zagrebu organiziraju tribinu pod nazivom:

“KAMO IDU ZNANOST I TEHNOLOGIJA?”

Jesmo li spremni na promjene koje nove tehnologije donose te koje su etičke implikacije tih novih znanstvenih prodora i tehnologija, neka su od pitanja o kojima će na tribini govoriti prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, dopredsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak i redoviti je profesor u trajnom zvanju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i znanstveni savjetnik u trajnom zvanju Instituta Ruđer Bošković.

Pozdravni govor na tribini održati će prof. dr. sc. Pavo Barišić, predsjednik Hrvatske paneuropske unije, dok će voditelj tribine biti Vanja Gavran, glavni tajnik Hrvatske paneuropske unije

Tribina će se održati u Hrvatskoj paneuropskoj uniji, Jurišićeva 1A, u utorak, 20. lipnja 2023. s početkom u 19 sati.

Prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, redoviti je profesor u trajnom zvanju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i znanstveni savjetnik u trajnom zvanju Instituta Ruđer Bošković, Zagreb. Bivši je državni tajnik za znanost i tehnologiju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Predsjednik je Matičnog odbora za kemiju i član Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost, te predsjednik Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kao i dopredsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Područje njegovog znanstvenog rada su molekularne spektorskopije, posebice spektoskopija nuklearne magnetske rezonancije (NMR) i njene primjene u znanosti i tehnologiji.