Svečani uskrsni koncert u Banjoj Luci

Svečani uskrsni koncert u Banjoj Luci

U subotu, 27. travnja 2019. godine održati će se Svečani uskršnji koncert u župnoj crkvi Pohod Blažene Djevice Marije u Banja Luci s početkom u 18:30 sati.

Na koncertu će nastupiti zagrebački glazbenici: Arijana Gigliani Philipp, sopran, Lara Silvestri Valdevit, violina i Edmund Andler Borić, orgulje. Na programu su djela velikana klasične glazbe Handela, Mascagnija, Mozarta, Bacha i drugih.

Program su organizirali Napretkova podružnica u Banja Luci u suradnji s Napretkovim kulturnim centrom iz Zagreba pod pokroviteljstvom Središnje Uprave HKD –a Napredak iz Sarajeva.
Povodom Svečanog uskršnjeg koncerta, HKD Napredak i Planinarsko društvo Napredak-Stjepan Planić iz Zagreba, za svoje članove i prijatelje organiziraju jednodnevni izlet u Banja Luku.

Tom prigodom posjetit će samostane Svete Obitelji u Aleksandrovcu kao i Trapistički samostan Marija Zvijezda u Banja Luci. Planiran je i obilazak utvrde Kastel u Banja Luci, a na kraju i posjet župnoj crkvi Pohod Blažene Djevice Marije u Banja Luci u kojoj će biti izveden koncert.

Svi koji su zainteresirani za ovaj izlet, sve informacije mogu dobiti u prostorima Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 ili putem telefona 01 48 13 156 i 095 519 41 89, a najkasnije do srijede, 24. travnja 2019. godine.