Održana humanitarna izložba Od srca s ljubavlju

Sinoć je u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu održana prodajna humanitarna izložba unikatnih keramičkih figurica simboličnoga naziva Od srca s ljubavlju.  Predmete od keramike izradila su  djeca s Dowenovim sindromom uz svesrdnu pomoć svojih mentora, članova udruge Mala škola keramike. Na početku izložbe sve prisutne pozdravio je prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, predsjednik Napretkovog kulturnog centra, koji je izrazio zadovoljstvo što se i u ovu akciju uključili Napredak i Napretkov kulturni centar kojima je ova izložba još jedan prilog u suradnji s drugim udrugama na različitim humanitarnim projektima.

Ideju za ovaj projekt potaknula je mlada aktivistica Ana Kutija, viša trenerica sportske rekreacije i članica udruge Mala škola keramike, koja je s predsjednicom udruge Martinom Bižić osmislila cijelu akciju. U organizaciju ove akcije, uz već spomenute uključile su se udruge Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa i  udruga Fajter za pomoć beskućnicima.

Izložbu su otvorili Ana Kutija i Mile Mrvalj, predsjednik udruge Fajter, koji su u prigodnim govorima zahvalili svima onima koji su na bilo koji način pomogli ovu akciju. Sav prihod od prodaje unikatnih predmeta biti će doniran za pomoć udruga u radu za borbu protiv beskućništva i pomoći djeci s Downovim sindromom.