Sućut predsjednika HKD Napredak u povodu smrti gradonačelnika Milana Bandića

Predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča uputio je u ime Središnje uprave HKD Napredak i svoje osobno ime izraze iskrene sućuti obitelji, prijateljima i suradnicima gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića te stanovnicima Grada Zagreba.

“S nevjericom i velikim žaljenjem primili smo vijest o iznenadnoj smrti gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića.

Milan Bandić je bio član Hrvatskog kulturnog društva Napredak i netko tko je volio i osjećao Bosnu i Hercegovinu svojom, u kojoj se rodio, u koju je rado dolazio i bio dijelom nje, kao što je bio drag i poseban gost i samog Društva. Susreti s gradonačelnikom Bandićem nikada nisu bili samo službeni, nego prijateljski, energični i puni novih ideja i planova. Njegovim preranim odlaskom HKD Napredak je izgubio najprije velikog prijatelja, a potom i člana.

U ime Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak i svoje osobno ime obitelji, prijateljima i suradnicima cijenjenog gradonačelnika te svim stanovnicima Grada Zagreba upućujem najiskrenije izraze sućuti.

 Dr.sc Nikola Čiča, predsjednik HKD Napredak