Izaslanstvo HKD Napredak na posljednjem ispraćaju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

U nazočnosti obitelji, prijatelja i sugrađana na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu u srijedu, 3. ožujka 2021. godine je obavljen ukop gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji je iznenada preminuo sa subote na nedjelju u 66. godini života.

Posljednjem ispraćaju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nazočili su brojni visoki dužnosnici, izaslanstva općina i gradova iz Republike Hrvatske i inozemstva, te predstavnici društvenih i političkih organizacija.

Posljednjem ispraćaju nazočilo je i izaslanstvo Hrvatskog kulturnog društva Napredak koje su sačinjavali predsjednik dr. sc. Nikola Čiča i suradnici.

Milan Bandić je bio član Hrvatskog kulturnog društva Napredak i netko tko je volio i osjećao Bosnu i Hercegovinu svojom, u kojoj se rodio, u koju je rado dolazio i bio dijelom nje, kao što je bio drag i poseban gost i samog Društva. Susreti s gradonačelnikom Bandićem nikada nisu bili samo službeni, nego prijateljski, energični i puni novih ideja i planova. Njegovim preranim odlaskom HKD Napredak je izgubio najprije velikog prijatelja, a potom i člana.

Foto: Grad Zagreb