U travnju Skupština Mladih HKD Napredak

Putem Zoom platforme, u srijedu, 3. ožujka 2021. s početkom u 18 sati, održan je radni sastanak s Mladima HKD Napredak.

Uz članove Inicijativnog odbora Udruge mladih, sastanku su nazočili i Miroslav Landeka, dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak i Josip Križanović, dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak i predsjednik Povjerenstva za stipendije i mlade.              

Tema  sastanka bilo je održavanje izborne Skupštine Mladih HKD Napredak i definiranje područja i opsega budućeg aktivnog djelovanja Udruge. U tom kontekstu naglašeno je kako treba iznaći model kreiranja bolje povezanosti bivših i sadašnjih stipendista Napretka,  identificiranju budućih aktivnosti održivih u pandemijskim uvjetima, a tematski i sadržajno sukladnih s temeljnim vrijednostima i ciljevima Napretka, kao društva.

Josip Križanović, predsjednik Povjerenstva za stipendije naglasio je u razgovoru s mladima kako je Napredak veliko nacionalno kulturno društvo, a vrata Napretka su otvorena za sve njih i napose one koji vjeruju u bolje sutra, imaju ideje i žele biti dijelom jedne velike obitelji koja skoro 120 godina prkosi vremenu i  pomaže učenike i studente na njihovom putu ka uspjehu.

Dopredsjednici Landeka i Križanović opetovali su svoju i potpore Središnje uprave na čelu s predsjednikom Napretka dr. Nikolom Čičom za što kvalitetniju pripremu i organizaciju Skupštine Mladih, a koja se treba organizirati idućeg mjeseca, kao i realizaciju programskih ciljeva, ideja i projekata koje mladi HKD Napredak budu dogovorili.

 HKD Napredak