Šarmantna glazbena večer uz Secret Castle duo

Sinoć, 13. rujna 2022. u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu, u sklopu EU projekta Napredovao bih održana je Glazbena večer uz Secret Castle duo kojeg čine violinistica Lara Silvestri Valdevit i klavirist Nenad Rožić koji su publici priredili šarmantnu glazbenu poslasticu romantičnog ugođaja.

Uz prigušena svjetla, svijeće na stolovima i čašicu osvježenja dočekali smo publiku na našoj prvoj glazbenoj večeri, nakon ljetne stanke. Kako bi ova večer osim uživanja u glazbi bila i pravo prijateljsko druženje, publika je za vrijeme koncerta mogla slobodno međusobno razgovarati i razmjenjivati ljetne dogodovštine, uz glazbenu kulisu naših vrsnih glazbenika.

Tako je ovo glazbeno druženje započelo u vrlo ležernom i opuštenom tonu uz tihi žamor publike. No, kako  se Lara, jedna od moderatorica  naših glazbenih večeri, uvijek potrudi pred publiku donijeti nešto novo i drugačije tako je bilo i ovoga puta.  Odabirom i izvedbom slavnih klasičnih melodija od Franka Sinatre, Stinga, Jusića pa do glazbe iz kultnih filmova, a sve u vlastitom aranžmanu obogaćenom improvizacijama, Secret Castle duo poveo je publiku na jedno romantično glazbeno putovanje u kojemu je žamor publike vrlo brzo utihnuo. No, dio publike  melodija je potaknula na lagano pjevušenje dok su drugi poneseni glazbom i zaplesali na terasi Napretkovog kulturnog centra. Svoje zadovoljstvo publika je pokazivala dugim i glasnim aplauzom nakon svake izvedbe. Na glazbenoj večeri bila i naša prijateljica i poznata glazbenica Zdenka Kovačiček koja je uživala u ovoj šarmantnoj večeri i pohvalila glazbeni aranžman Lare Sivestri Valdevit.

Nakon glazbenog dijela druženje je nastavljeno prostorijama kluba Napretkovog kulturnog centra, uz pokoji zalogajčić i čašicu razgovora.

Glazbena večer održana je u sklopu EU projekta Napredovao bih, koji je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Projekt zajednički provode Napretkov kulturni centar kao nositelj projekta i Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, kao partner.