Glazbena večer – Pjesma kao nadahnuće

Pozivamo Vas na novo glazbeno druženje pod nazivom  Pjesma kao nadahnuće  u izvođenju sopranistice  Arijane Gigliani Philipp uz korepeticiju Dine Katnić na glasoviru u utorak, 20.9.2022. s početkom 19,30 sati u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu, Bogovićeva 1.

Koncert je posvećen umjetničkoj pjesmi poznatih europskih skladatelja, a održava se u sklopu EU projekta Napredovao bih kojeg provodi HKD NapredakNapretkov kulturni centar kao glavni nositelji projekta uz partnera u projektu Udrugu za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH

Još od najstarijih vremena pjesma je bila kroz različite oblike izvođenja prisutna u svim narodima. Ona je bila odraz duše i osjećaja autora koji je najčešće bio i izvođač pjesme. Pjesnici pjevači posebno su bili cijenjeni u antičkim vremenima, a u srednjem vijeku glavni nositelji takve pjesme bili su trubaduri. U posljednja dva stoljeća pjesma se izvodi kao posebna umjetnička forma.

Za našu glazbenu večer Arijana i Dina pripremile su zanimljiv izbor solo pjesama, tako će programu će biti djela njemačkih, hrvatskih, ruskih, čeških, francuskih i talijanskih majstora. O kojim izvedbama se radi, neka ostane iznenađenje.

Dođite nam u utorak i uživajte u izvedbama i interpretacijama našeg talentiranog glazbenog dvojca.

Dobro nam došli!