Preminuo Nikola Matijević (1948. – 2019.)

U nedjelju, 28. svibnja 2019. u 71. godini života zauvijek nas je napustio Nikola Matijević, dugogodišnji član Uprave i bivši dopredsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavne podružnice u Zagrebu.

Nikola Matijević rođen je 1948. godine u Somboru, a nakon završetka srednje škole dolazi u Zagreb gdje je studirao na Strojarskom fakultetu. Nakon završetka treće godine studija upisuje Akademiju likovnih umjetnosti – odsjek za kiparstvo Sveučilišta u Zagrebu. Po završetku studija, radio je kao profesor u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, gdje je godinama nesebično prenosio znanje i iskustvo na mlađe generacije. Tijekom života realizirao je veliki broj skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Od 1992. godine Nikola Matijević aktivno se uključio u obnovu rada Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Zagrebu. Svojim idejama i radom sudjelovao je u brojnim manifestacijama koje je organizirao Napredak u Zagrebu, ali i u drugim Napretkovim podružnicama. Od 1996. godine bio je član Uprave Napretka u Zagrebu, a od sredine 2004. godine pa do konca 2009. godine bio je dopredsjednik Napretkove Glavne podružnice u Zagrebu.

Svima koji su ga poznavali, prerani odlazak Nikole Matijevića ostavio je veliku prazninu, ali ostaju uspomene i sreća da je bio dijelom naših života.

Ispraćaj dragog pokojnika bit će u petak, 3. svibnja 2019. u 14.30 sati na zagrebačkom Krematoriju, a Sveta misa zadušnica služit će se nakon ispraćaja u 16 sati u crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu, Svetog Duha 31.

Neka mu je laka hrvatska zemlja.

Počivao u miru Božjem!