Davor Pavuna održao predavanje „Majka Indija i mi“

U četvrtak, 25. travnja 2019. godine u velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održano je zanimljivo predavanje pod nazivom „Majka Indija i mi“, koje je održao  prof. dr. sc. Davor Pavuna, poznati fizičar i izumitelj koji od 1986. godine radi u Lausanneu u Švicarskoj kao sveučilišni profesor fizike, kemije kondenzirane materije te mikro i opto elektronike.

Profesor Pavuna tijekom svojih istraživanja vrlo često je boravio u Indiji, te za svoga boravka i brojnih predavanja u Indiji proučavao indijsku kulturu, religiju i povijest, tražeći nit koja povezuje sve druge velike svjetske religije u njihovom zajedničkom ishodištu.

Sve prisutne u ime domaćina Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu pozdravio je prof. dr. sc. Ljubomir Miščević, a u ime organizatora prisutne je pozdravio Joginder Singh Nijjar, predsjednik Hrvatsko-indijskog društva koji je rekao kako je do ideje za ovo predavanje došlo prilikom zajedničkog božićnog druženja s profesorom Pavunom u Napretkovom kulturnom centru.

Predavanja karizmatičnog profesora Davora Pavune po običaju privlače veliki broj zainteresiranih pa tako ni ovo predavanje nije bilo izuzetak te je okupilo tristotinjak znatiželjnika.

Organizatori predavanja bili su Hrvatsko-indijsko društvo, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko kulturno društvo Napredak.

Nakon predavanja prisutni su nastavili druženje i razgovor s profesorom Pavunom uz prigodni domjenak.