Projekcija dokumentarnog filma u Napretkovom kulturnom centru

Pozivamo vas na besplatnu projekciju dokumentarnog filma „Zdravi stilovi života kod starijih osoba“ koje će se održati: 24.10.2022. u 16:00 h u dvorani Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1.

Dokumentarni film „Zdravi stilovi života kod starijih osoba“ rezultat je 130 intervjua sa stručnjacima, doktorima, herbalistima, socijalnim radnicima, nutricionistima, trenerima, alternativcima i umirovljenicima na temu zdravlja u starijoj dobi u kojem su nastupili i neki od članova HKD Napredak koji je i partner u ovom projektu. Film predstavlja suvremena načine života starijih ljudi u Hrvatskoj te anticipira nadolazeće trendove na temu zdravlja starijih osoba u svijetu. Sniman je na više lokacija u Republici Hrvatskoj, a na njemu je radila profesionalna ekipa za filmsku djelatnost.

Dokumentarni film provodi se u okviru projekta „Smijeh kao lijek – program za aktivne umirovljenike“, a u sklopu je poziva Aktivni u mirovini. Dokumentarac je producirala Umjetnička organizacija Binocular teatar. Financiranje projekta osigurano je iz sredstava Europskog socijalnog fonda s ciljem provedbe inovativnih i kreativnih aktivnosti za jačanje socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina umirovljenika, povećanja kvalitete života umirovljenika, te podizanja razine svijesti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Radujemo se vašem dolasku!