Predstavljanje sveučilišnoga udžbenika KARDIONEUROLOGIJA

Pozivamo Vas na predstavljanje sveučilišnoga udžbenika KARDIONEUROLOGIJA, urednika Goran Krstačić, Silva Butković Soldo i Antonija Krstačić,  koje će se održati u utorak, 23. siječnja 2024. godine u dvorani HKD Napredak – Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1/1 s početkom u 18 sati.

Kardioneurologija/Neurokardiologija je suvremena multidisciplinarna znanost koja otkriva poveznice mozga i srca kao neodvojive cjeline. Do sada je održano 6. poslijediplomskih tečajeva I. kategorije pod nazivom „Neurokardiologija“ na Medicinskom fakultetu u Osijeku i Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek na kojima su sudjelovali uvaženi stručnjaci i znanstvenici iz područja neurokardiologije iz Hrvatske i inozemstva.

Godine 2018. objavljen je sveučilišni udžbenik Neurokardiologija, urednika Goran Krstačić, Silva Butković Soldo, koji je dobio nagradu „Akademik Andrija Štampar“ za izdavaštvo.  Na prijedlog profesora Gorana Krstačić i Silve Butković Soldo, odobren je izborni predmet Neurokardiologija na integriranom sveučilišnom dodiplomskom i diplomskom studiju medicine za studente 4. godine studija na Medicinskom fakultetu u Osijeku.

Kruna svih dosadašnjih napora iz ovog novog područja medicine je knjiga KARDIONEUROLOGIJA u čijem stvaranju je sudjelovao 51 autor, sa svih hrvatskih sveučilišta i kliničkih bolničkih centara, te drugih hrvatskih bolnica kao i uvažene kolege iz inozemstva.

Udžbenik je kao edukacijsko štivo namijenjen svima koji žive i proučavaju osovinu srce-mozak i mozak-srce.