Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetio Središnjicu HKD Napredak i obećao osobnu i potporu Vlade

U okviru službene posjete Bosni i Hercegovini, predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andrej Plenković posjetio je u ponedjeljak 13. prosinca 2021. godine Središnjicu Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državna tajnica za europska pitanja Andreja Metelko-Zgombić, te zastupnica u Hrvatskom saboru i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić.

Srdačnu dobrodošlicu u Središnjici Napretka cijenjenim visokom izaslanstvu hrvatske Vlade, predvođeno premijerom zaželili su predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča te dopredsjednici Josip Križanović i Miroslav Landeka te član Središnje uprave Josip Nikolić, kao i djelatnici Stručne službe.

Predsjednik dr. sc. Nikola Čiča zahvalio je predsjedniku Vlade Plenkoviću za svu pomoć i podršku koju je Republika Hrvatska svih godina pružala i nastavlja pružati Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Napretku, kao i onu od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Predsjednik Čiča informirao je predsjednika Vlade Plenkovića i izaslanstvo o radu i aktualnim projektima Središnjice i podružnica s posebnim naglaskom na značajan jubilej koji HKD Napredak obilježava iduće godine i to 120 godina od utemeljenja Društva.

Predsjednik Vlade Plenković je rekao kako će rad Hrvatskog kulturnog društva Napredak biti i dalje podržan od strane Vlade Republike Hrvatske, te kako će Vlada Republike Hrvatske biti i pokrovitelj Međunarodnog simpozija koji će se održati u Sarajevu u mjesecu rujnu 2022. godine, a na koji je pozvan i osobno predsjednik Vlade.