Poziv na sudjelovanje u kreativnim radionicama pokreta i dramskim radionicama

Dragi naši životno najiskusniji članovi, ovim putem Vas pozivamo na sudjelovanje na zanimljivim i kreativnim radionicama pokreta i dramskim radionicama.

O čemu se radi…

HKD Napredak, sudjeluje u dvogodišnjem projektu SMIJEH KAO LIJEK – Program za aktivne umirovljenike. Nositelj projekta je Binocular teatar, dok su partneri u projektu Napretkov kulturni centar i Dom za starije osobe Centar.

Cilj projekta je provedba inovativnih i kreativnih aktivnosti za jačanje socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina, povećanje kvalitete života umirovljenika te podizanje razine svijesti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika.
U ovim vremenima korona krize druženja, tjelovježbe i socijalni kontakti svedeni su na minimalnu razinu, a znamo koliko su bitni za tjelesno i psihičko zdravlje svake osobe.

Napretkov kulturni centar kao partner u projektu svim članovima HKD Napredak, prijateljima ali i svima drugima zainteresiranima, omogućava besplatno sudjelovanje na radionicama pokreta i dramskim radionicama.
Ciljna skupina projekta su umirovljenici stoga pozivamo sve naše članove koji su umirovljenici, ali i sve druge umirovljenike da nam se pridruže i sudjeluju na radionicama.


Svi zainteresirani mogu se prijaviti Blaženki Krajina, koordinatorici projektnih aktivnosti, na broj telefona 091 576 1526 ili na mail: [email protected]
Također to možete napraviti i osobnim dolaskom u naše prostorije u Bogovićevoj 1, Zagreb.


 

Radionice pokreta kroz tjelovježbu Thai Chi vodi instruktor Jasminko Miklec koji već godinama živi i podučava ovu drevnu vještinu kojom se postiže unutarnji mir i poboljšava zdravlje. Ovu tjelovježbu mogu prakticirati sve generacije, jer se njeni sljedovi mogu prilagoditi svim dobnim skupinama. Za njeno vježbanje potrebna je volja, udobna odjeća i šlape, a velika prednost da se može vježbati i sjedeći na stolcu.

Ljubitelji kazališne umjetnosti moći će sudjelovati u dramskim radionicama, za koje za sada primamo prijave. Vodit će ih naš poznati kazališni i filmski glumac Vilim Matula. Rad u dramskoj radionici odvijat će se kroz vježbe disanja, improvizacije, pantomime i pokreta s ciljem poticanja kreativnost, razvijanja spontanosti i osvještavanja prava na igru i nakon djetinjstva. Za određeni broj sudionika dramskih radionica, omogućit će se aktivno sudjelovanje u izradi dramske predstave – komedije, koja će biti predstavljena publici u više navrata.