Pismo podrške, Hrvatskog kulturnog društva Napredak, gradovima u Republici Hrvatskoj koji su nastradali u potresu

Hrvatsko kulturno društvo Napredak uputilo je danas pismo podrške i suosjećanja u povodu snažnog potresa koji je jučer pogodio Republiku Hrvatsku predsjedniku RH, predsjedniku Vlade RH kao i gradonačelnicima gradova koji su nastradali u potresu.

“Središnju upravu i članstvo Hrvatskog kulturnog društva Napredak je duboko potresla vijest o razornom potresu koji je pogodio Republiku Hrvatsku, osobito gradove Petrinju, Glinu i Sisak koji su pretrpjeli stradanja svojih žitelja, ali i ogromnu materijalnu štetu koja je mnoge ostavila bez domova.

Izražavamo najdublju sućut obiteljima stradalih, te iskazujemo suosjećanje i podršku u savladavanju posljedica koje su nastale ovom prirodnom katastrofom i to u trenucima kada se cijeli svijet grčevito bori i s pandemijom koronavirusa.

Slike koje smo vidjeli iz razorenih gradova izazvale su tugu, žal i nevjericu.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak svim građanima Republike Hrvatske želi iskazati suosjećanje i želje za što bržim oporavkom povrijeđenima, ali i onima koji su pretrpjeli traume, za koje će trebati dosta vremena da zacijele.

Kao Društvo koje ljubi čovjeka, Napredak će u okvirima svojih mogućnosti pomoći i pokušati ublažiti bol doživljenog i pretrpljenog”.