Otvara se izložba Zorana Filipovića “Alter Ego Mobile Digital Photo Art”

Alter Ego Mobile Digital Photo Art” naziv je autorske izložbe Zorana Filipovića, istaknutog svjetskog fotografa, pisca i dizajnera, a koja će biti postavljena od 18. listopada do 2. studenoga 2022. godine u Napretkovom kulturnom centuru u Zagrebu.

Umjetnički projekt u mediju fotografije “Alter Ego Mobile Digital Photo Art” svojevrsni je nastavak autorovog istraživačkog rada na temu sjeni, sjenki, opskurnog,.. i referira se na njegov pradavni projekt realiziran prije punih 37 godina – “Sjenografija”, koji je prvi puta izložen davne 1985. godine u Galeriji SC u Zagrebu. Oba ova projekta, svaki sa svojim originalnim umjetničkim fotografskim pismom primjerenim svojemu vremenu, istražuju skriveni nepoznati svijet sjenki…

O izložbi će govoriti Darko Fritz, kustos izložbe kao i sam autor izložbe Zoran Filipović.

Izložba će biti svečano otvorena u utorak, 18. listopada 2022. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu, Bogovićeva 1 s početkom u 19 sati.

Nakon otvorenja izložbe pozivamo Vas da ostanete i na glazbenoj večeri znakovitog naziva „Slike s izložbe“, u kojoj je ponovno s nama Zagrebački salonski kvartetkojega čine vrsni akademski glazbenici koji već deset godina zajedno muziciraju i ovoga puta publiku će povesti na zanimljivu glazbenu promenadu u vlastitom aranžmanu.  Glazbena večer održati će se u utorak 18. listopada 2022. s početkom u 19,30 sati u dvorani Napretkova kulturnog centra, Bogovićeva 1, Zagreb.

Radujemo se Vašem dolasku!