Okrugli stol: Europske perspektive Hrvata na prostoru Bosne i Hercegovine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U organizaciji Hrvatsko kulturno društvo Napredak i Udruga Hrvatsko zajedništvo u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu organizirati će se Okrugli stol pod nazivom

„Europske perspektive Hrvata na prostoru Bosne i Hercegovine“

Udruga hrvatsko zajedništvo i Hrvatsko kulturno društvo Napredak, na samu stogodišnjicu  završetka I. Svjetskog rata, 11. studenog 2018., održali su u Zagrebu svečanu promociju trojezičnog izdanja Južnoslavenskog pitanja i Svjetskog rata od Ive Pilara kojom su obilježili taj događaj.

Okrugli stol Europske perspektive Hrvata na prostoru Bosne i Hercegovinene organizira se kao politički skup, nego je temeljna intencija ovog skupa pokušati mladima predočiti europske vrijednosti i upozoriti ih na neodrživost sadašnje opće situacije življenja u Bosni i Hercegovini.

Na Okruglom stolu svoja izlaganja će predstavit: prof. dr. sc. Pavo Barišić, akademik Mislav Ježić, mr. sc. Marija Šerić, dr. sc. Nediljko Matić, a kao uvodničar u ime domaćina  govorit će prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić.
Na kraju izlaganja mlada gitaristica Lucija Štivčević održati će glazbeni recital.

Početak okruglog stola zakazan je za četvrtak, 21. ožujka 2019. godine u 12 satu u dvorani Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1.