NAJAVA: Predstavljanje knjige “Sefernama iz Irana”

Povodom međunarodnog dana Nouruza (iranske Nove godine i početak proljeća), koji je od 2008. godine stavljena na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine svijeta, u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu biti će predstavljena putopisno-memoarska knjiga “Sefernama iz Irana”, autora Hajrudina Somuna, novinara, književnika i dugogodišnjeg diplomate u zemljama Istoka.

Predstavljanje knjige organizirali su Hrvatsko-iransko društvo Irandustan u suradnji s Napretkovim kulturnim centrom u Zagrebu.

“…U naslovu knjige je riječ sefernama, putopis, no sadržajem je ona mnogo više od zapisa putnika; u njoj se unutar sjajno osmišljene okvirne priče, koja ima formu dijaloga, smjenjuju pripovijesti o prošlosti i sadašnjosti Irana s memoarskim i esejističkim pasažima, citiraju se stihovi klasičnih i modernih pjesnika, a cijeli tekst prožima autorova iskrena privrženost zemlji o kojoj piše…”, napisala je o ovoj knjizi Tatjana Paić-Vukić.

O knjizi će uz autora govoriti Azra Abadžić Navaey, Tatjana Paić-Vukić i Enes Kišević.

Predstavljanje će se održati u srijedu, 20. ožujka 2019. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu s početkom u 19 sati.