Održano zadnje WikiGeeks kviz druženje u sklopu EU projekta Napredovao bih

Sinoć, 16. ožujka 2023. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu održano je zadnje WikiGeeks kviz druženje u sklopu EU projekta Napredovao bih kojeg provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Tonko Megyery

Malo više od godinu dana, u prosjeku, dva puta mjesečno družili smo se kroz WkiGeeks kvizove znanja, koje su kreirali i vodili Petar Bašić i Tonko Megyery. Ovim putem zahvaljujemo se Petru i Tonku koji su se trudili svaki puta pripremili zahtjevne i zabavne setove pitanja, anagrama, asocijacija iz područja filma, geografije, povijesti, književnosti, glazbe, sporta…. Sve to je rezultiralo da je WikiGeeks postao mjesto gdje su ekipe u ležernoj atmosferi mogle pokazati ali i stjecati nova znanja. Bilo je tu iskusnih kvizaških ekipa, a bilo je i onih kojima je ovo bio prvi susret s pub kvizovima.

Petar Bašić

Kako bi kvizaška druženja bila što zanimljivija i privukla različite dobne skupine kvizaša, ugostili smo u par navrata i poznate kvizomane kao što su Krešimir Sučević Međeral, najopasniji lovac Potjere i Mario Kovač, kazališni i filmski redatelj, glumac, DJ-a i poznati kvizoman, kojima ponovno zahvaljujemo na dolasku.

Krešimir Sučević Međeral
Mario Kovač

 

 

 

 

 

Da je WikiGeeks kviz znanja stekao svoje poklonike i simpatizere pokazalo je i sinoćnje posljednje projektno kviz druženje na kojemu se okupilo desetak ekipa različitih generacijskih skupina. Bilo je zanimljivo, jer taman kad bi htjeli krenuti s kvizom pojavila bi se nova ekipa i tražio se stol više, i tako ekipa po ekipa i dvorana Napretkovog kulturnog centra bila je dupkom puna.

I ovoga puta sve ekipe bile su kreativne u davanju imena, a nije nedostajalo ni zabave, smijeha i duhovitih dosjetki koje su podizale dobru atmosferu. Kao i obično kviz je bio podijeljen u dva zabavna kruga, nizalo se pitanje za pitanjem i ekipe su se trudile sakupiti što veći broj točnih odgovora. I ovoga puta nagrade su dobili oni s najviše znanja i oni najsretniji jer je ovoga puta kolo sreće određivalo dobitnika prve nagrade.

I tako kviz po kviz, krug po krug, pitanje po pitanje i došli smo do kraja naših projektnih WikiGeeks kviz druženja. Bilo je puno dobrih druženja, zabave, smijeha, sklopila su se nova prijateljstva, svi smo naučili nešto novoga. Sve u svemu bilo je vrlo zabavno i edukativno, a nadamo se da ćemo nastaviti sa kvizovima znanja i u narednom periodu.