Uvodnim predavanjem počela Opća planinarska škola

Sinoć, 15. ožujka 2023. godine u prostoru Planinarskog društva Naftaplin iz Zagreba počela je s predavanjem Opća planinarska škola na kojoj su ove godine sudionici i članovi PD Napredak – Stjepan Planić.

Dobra suradnja dvaju planinarskih društava, PD Napredak – Stjepan Planić i PD Naftaplin iz Zagreba, ove je godine rezultirala  organiziranjem Opće planinarske škole kojoj su se priključili kao polaznici i neki članovi našeg društva. Voditeljica škole je Ljerka Armano koja je ujedno i predsjednica PD Naftaplin iz Zagreba i zaslužna je za dobru suradnju dvaju društava.

Škola će kroz naredna dva mjeseca koliko je trajanje obuke  organizirati po  osam predavanja i izleta na kojima će se na terenu primijeniti stečena teoretska znanja koja će polaznici saznati na predavanjima. Za svakoga tko želi nešto više saznati o snalaženju u prirodi, a posebno u planinama i svim mogućim iznenađenjima koja nas tamo mogu zadesiti, neophodna su znanja iz planinarske škole.  Nepripremljenost u planini nekada i u banalnim situacijama  može imati tragične posljedice.

Po završetku teoretskog i praktičnog dijela obuke 14. svibnja biti će organizirana  na Medvednici provjera stečenih znanja nakon kojih će polaznici dobiti potvrdu Hrvatskog planinarskog saveza.

Osim planinarskih znanja, tu je uvijek i dobra prilika za druženje i uživanje u prirodi, a polaznicima želimo dobar uspjeh u školi te da svoja stečena znanja šire na ostale članove društva.