Održano novo WikiGeeks kviz druženje u Zagrebu

Sinoć, 15. rujna 2022. u Napretkovom kulturnom centru, u sklopu EU projekta Napredovao bih, održan je 12. WikiGeeks – kviz znanja, kojeg provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH.

Prvo kviz druženje, nakon ljetne stanke, unatoč cjelodnevnim pljuskovima koji su obilježili jučerašnji zagrebački dan okupilo je dovaljan broj entuzijasta i zaljubljenika u kvizove. Moderatori kviza, Petar i Tonko i ovoga puta pripremili su po set zanimljivih i ne baš lakih pitanja na koje su naše ekipe pokušale skupiti što više točnih odgovora.

Na našem kvizu osim povijesti, geografije, svijeta filma, glazbe, kulture i umjetnosti uvijek  su zastupljene i aktualne teme. Vijest koja je nedavno potresla svijet, bila je ona o smrti engleske kraljice Elizabete II, tako je veliki set pitanja bio upravo o engleskoj kraljevskoj obitelji. Stoga su ovoga puta oni koji su čitali i pratili događanja vezana za navedenu vijest na ovome kvizu profitirali i skupili veći broj točnih odgovora.

Kao uvijek i ovoga puta bilo je dinamično i uzbudljivo prilikom dobivanja točnih odgovora. Na kraju i ove večeri  najuspješniji, za svoje znanje dobili su simbolične nagrade.

No, na ovakvim druženjima nije najvažnije znati točan odgovor i biti prvi, bitno je i opustiti se, zabaviti, osvježiti neka znanja a i ponešto novoga naučiti.

I ova večer kviza održana je u sklopu EU projekta Napredovao bih, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovim putem pozivamo vas da nam se pridružite na idućem WikiGeeks kviz znanja koji će se održati u četvrtak, 29. rujna 2022. u 19,30 sati na istom mjestu.