Najava: Povodom 120 godina utemeljenja HKD Napredak organizira Svečanu akademiju i Međunarodni znanstveno-stručni simpozij

 

U organizaciji HKD Napredak, a u povodu obilježavanja 120 godina utemeljenja Hrvatskog kulturnog društva Napredak, u Sarajevu će se u hotelu Europa od 22. do 24. rujna 2022. godine održati Međunarodni znanstveno-stručni simpozij pod nazivom „Kultura i identitet Hrvata u Bosni i Hercegovini s posebnim osvrtom na rad i djelovanje HKD Napredak (1902.-2022.).

Na Simpoziju će sudjelovati istaknuti pojedinci, znanstvenici, profesori i kulturni djelatnici, a nazočnima će se pozdravnim govorom obratiti predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak od utemeljenja 1902. pa do danas postalo je i ostalo stjecište kulturnog i intelektualnog života Hrvata, i mnogih drugih na ovim prostorima.

Kao krunu obilježavanja jubileja Društva s posebnim zadovoljstvom najavljujemo i Svečanu akademiju HKD Napredak koja će biti upriličena u Narodnom pozorištu u Sarajevu četvrtak 22. rujna 2022. godine s početkom u 20 sati. Svečana akademija održava se pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

 

 

U sklopu programa bit će prikazan kratki dokumentarni film o HKD Napredak te upriličen Glazbeni program – Napretkovi glazbenici u čast 120. obljetnice HKD Napredak, na kojem će nastupiti renomirani glazbenici. Oni će izvesti skladbe najvećih hrvatskih skladatelja i to Jakova Gotovca, Dore Pejačević i Rudolfa Matza.

 

Početak programa nastupom će protkati Folklorna skupina i Mažoretkinje HKD Napredak podružnice Busovača.

A sve  što je Napredak radio i radi tijekom proteklih 120 godina zaslužuje da se na prigodan i dostojan način obilježi i da se cijela jedna godina posveti upravo tom jubileju.

Iskreno se nadamo kako ćemo zajedno i svečano proslaviti i obilježiti  ovu važnu i značajnu obljetnicu.

Ulaz je slobodan!

Dobro nam došli!