Održana Obnoviteljska skupština HKD Napredak podružnica Široki Brijeg

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera jučer je, u četvrtak 22. travnja, u prostorijama Sveučilišne galerije Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu održana obnoviteljska skupština HKD Napredak podružnica Široki Brijeg.

Na samom početku uzvanike i goste predstavnike političkog, javnog, društvenog i kulturnog života pozdravila voditeljica Bernarda Lasić, a nakon intoniranja himni Bosne i Hercegovine, hrvatskog naroda i HKD Napredak odana je i počast minutom šutnje svim preminulim Napretkovcima.

Nakon izglasavanja radnog tijela Skupštine nazočnim su se obratili i predsjednik Središnje uprave HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednik Središnje uprave Napretka Miroslav Landeka i predsjednik HKD Napredak podružnice Posušje Ljubo Begić.

Predsjednik Napretka dr. Čiča je u svom obraćanju pohvalio inicijativu obnavljanja HKD Napredak u Širokom Brijegu, te naglasio potrebitu suradnju i zajedništvo međusobnog povezivanja napretkovih podružnica, razmjenu kulturnih sadržaja te je dao podršku u budućem radu Podružnice.

Dopredsjednik Napretka i predsjednik Povjerenstva za podružnice i članstvo HKD Napredak Landeka istaknuo je činjenicu kako je nova uprava Napretka krenula o obnovu podružnica koje predstavljaju temelj društva te da je tako u posljednje vrijeme obnovljen rad nekolicine podružnica od Doboja, Fojnice, Novog Travnika te sada Širokog Brijega. Također, izrađena je i jedinstvena članska karta i sređen popis članstva tako da danas HKD Napredak ima više od 3500 tisuće aktivnih članica i članova.

Predsjednik HKD Napredak podružnica Posušje Begić pozdravio je obnovu rada podružnice u Širokom Brijegu te obećao sa svoje strane suradnju i potporu radu.

Sjednici Skupštine su prisustvovali i zamjenica predsjednika Skupštine i  predsjednica Napretkove podružnice u Ljubuškom ŽZH Ivana Barišić,  te članica Upravnoga odbora Napretkove glavne podružnice Mostar Monija Jarak Mikulić.

U nastavku rada Skupštine usvojen je Statut, Poslovnik o radu Podružnice, te  su izabrana krovna tijela Podružnice: predsjednik, dopredsjednici, tajnik, rizničar kao i članovi Upravnoga i Nadzornog odbora.

Za predsjednika HKD Napredak podružnice Široki Brijeg izabrana je mr. art. Marijana Pažin-Ivešić, te dopredsjednici podružnice docent dr. art. Mladen Ivešić i Marija Cigić. Tajnik podružnice je Bernarda Lasić, a rizničar Sanja Barbarić. Izabrano je pet članova Upravnog odbora podružnice i tri člana Nadzornog odbora.

Novoizabrana predsjednica Napretkove podružnice Široki Brijega zahvalila je i pozdravila  nazočne te se obratila prigodnim govorom u kojem je navela kako će kao novoobnovljena podružnica „težiti uspostavljanju neposredne suradnje s kulturnim, prosvjetnim, znanstvenim, vjerskim i gospodarskim ustanovama poradi promicanja kulturnog života Grada i Društva te poradi ostvarivanja zajedničkih ciljeva i zadaća.“

Iskrene čestitke uputila je svim novoizabranim zastupnicima i članovima Podružnice Široki Brijeg. Svima je poželjela puno zanimljivih projekata u sinergijskom razvoju i ostvarenju zajedničkih ideja, jer časno ime Napredak to nesumnjivo zaslužuje.

Na koncu je zahvalila na ukazanom povjerenju i podršci Središnje uprave HKD Napredak. Povjerenik Skupštine je na završetku sjednice konstatirao da su sve odluke koje su donesene bile u skladu sa zakonom i Statutom HKD Napredak.

HKD Napredak