Održan solistički koncert vitežanina Marka Plavčića u Zagrebu

Solistički koncer Marka Plavčića na harmonici.

Prvog dana gostovanja Napretkove podružnice iz Viteza u Zagrebu, u petak, 10. prosinca 2021. godine u Napretkovom kulturnom centru, održan je solistički koncert na harmonici Marka Plavčića, studenta harmonike u klasi mr. Danijele Gazdić profesorice Muzičke akademije Istočno Sarajevo.

Mnogobrojna publika, među kojima veliki broj vitežana i vitežanki sa adresom u Zagrebu koji su došli podržati svog sugrađanina, glazbenog virtuoza na harmonici i prije samog službenog početka ove glazbene večeri pokazala je da će večer proći u ugodnom prijateljskom ozračju.

Na početku večeri, u ime domaćina, prigodnim govorom dobrodošlice sve prisutne pozdravio je Goran Štrbac, član Upravnog odbora Napretkovog kulturnog centra i u ovo adventsko vrijeme poželio svima prisutnima sretne božićne i novogodišnje blagdane i zaželio da uživaju u večerašnjem koncertu.

Goran Štrbac pozdravio je goste i zaželio ugodnu glazbenu večer u Zagrebu.

Prije samog početka koncerta publici je pročitan impresivan životopis mladog glazbenika, vitežanina Marka Plavčića, diplomiranog glazbenog umjetnika, akordeonista, koji je završio na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, vokalno instrumenalni odsjek, smjer harmonika, danas polaznik master studija i to s najvišom ocjenom u klasi mr. Danijele Gazdić, profesorice s muzičke akademije Istočno Sarajevo, koji je tijekom školovanja osvajao mnogobrojne nagrade kako na domaćim tako i na međunarodnim natjecanjima.

Skladbe, koje je Marko pripremio i u kojima je zagrebačka publika uživala su: Piazzolla- Ave Maria; D. Scarlatti – Sonata E dur; F. List – Preludium i fuga na temu; BACH v. Zubitsky – Slvenska sonata (prvi stav); J. Ganzer – Verzija in G

Mladi umjetnik Marko Plavčić na harmonici.

Nakon koncerta prisutnima se u ime Napretkove podružnice u Vitezu, obratila gđa Gordana Mišković, koja je u vrlo emotivnom govoru zahvalila Marku, na prekrasnom koncertu u kojemu je posebno uživala. Istaknula je da je Marko Napretkov stipendist i dugogodišnji član podružnice HKD Napredak kao i Napretkovog harmonikaškog orkestra u Vitezu.

Gordana Mišković zahvalila je u ime Napretkove podružnice Vitez izvođaču Marku Plavčiću i zagrebačkoj publici.

Na kraju se svima prisutnima obratio i sam glazbenik, Maro Plavčić, zahvalio svima na dolasku, kao i Napretku koji ga prati na njegovom glazbenom putu i bez čije podrške ne bi mogao postići sve što je do sada postigao.