Odličnim koncertom Ante Gele & Ivana Jelića završeni glazbeni programi u sklopu EU projekta Napredovao bih

Sinoć, 22. ožujka 2023. godine na izvanrednoj noći glazbe i prijateljstva pod nazivom I tako s proljeća…. na kojoj su nastupili Ante Gelo & Ivan Jelić, na najljepši način završen je program glazbenih večeri koje smo organizirali u sklopu EU projekta Napredovao bih. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda preko Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ureda za udruge Vlade RH, a provode ga HKD NapredakNapretkov kulturni centar, kao nositelji projekta uz partnera Udrugu za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH.

Ivan Jelić, Ante Gelo

Na početku večeri Blaženka Krajina, voditeljica projekta i Ismet Efendić Ićo, predsjednik partner Udruge Ja bih, pozdravili su sve prisutne, zaželjeli im dobrodošlicu i zahvalili na podršci prilikom provedbe projekta. Tom prilikom su podsjetili na neke od događaja koje smo imali tijekom provedbe projekta Napredovao bih.

Blaženka Krajina, Ismet Efendić Ićo

“Nešto više od godinu dana, točnije 15 mjeseci, kroz projekt smo nudili zagrebačkoj publici kvalitetan i pomno biran kulturno – edukativni program, organiziranjem večeri kviza i glazbenih večeri.  Naše WikiGeeks kviz večeri općeg znanja, koje su kreirali i vodili naši moderatori Petar i Tonko, vrlo brzo su prepoznate kao mjesto dobre zabave i često se tražilo mjesto više, a da bi  kvizaška druženja bila što zanimljivija i privukla različite dobne skupine kvizaša, ugostili smo u par navrata i poznate kvizomane kao što su Krešimir Sučević Međeral, najopasniji lovac Potjere i Mario Kovač, kazališni i filmski redatelj, glumac, DJ-a i poznati kvizoman”, rekla je Blaženka.

U glazbenom dijelu veliku podršku dao nam je naš poznati glazbenik, aranžer i producent Ante Gelo kojemu je i ovu večer upućena posebna zahvala. U kreiranju glazbenih večeri, naglasio je Ićo, također smo se trudili biti što raznovrsniji i nastupili su mnogi istaknuti glazbenici i glumci.

Ante Gelo

Osim Napretkovih glazbenih snaga sopranistice Arijane Gigliani Philipp, violinistice Lare Silvestri Valdevit, koje su bile i moderatorice glazbenih večeri nastupili su mnogi istaknuti hrvatski glazbenici Ante Gelo band, Zagrebački salonski ansambl, Borna Šercar, bubnjar i udaraljkaš;  Petromila Jakas, violina; Mladi talenti Glazbene škole Blagoje Bersa, Secret Castle duo, Zagrebački salonski kvartet, Zagreb klezmer trio; band Ja bih… i prijatelji, Ni Neki Bend, Udruga Mala opera, Bruno Philipp, klarinet; Mario Igrec, gitara, Alen Đuras, vokal; Josip Palameta, vokal; Ivan Androić, vokal; Oliver Belošević, pijanist; Ivan Jelić, vokal, Ivana Starčević, glumica i pjevačica, te glumci HNK-a Ivan Colarić i Nikša Kušelj

Na koncu je Ismet Efendić, u ime Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja bih, još jedanput zahvalio svim glazbenicima na suradnji kao i Hrvatskom kulturnom društvu Napredak na ukazanom povjerenju i partnerstvu na EU projektu Napredovao bih.

Nakon ovih uvodnih i riječi zahvale, mikrofon je prepušten glavnim zvijezdama večeri i prije svega našim prijateljima, aranžeru, producentu i virtuozu na gitari Anti Geli i akademskom pjevaču i Napretkovom stipendistu Ivanu Jeliću.  Ovaj duo fantastikus stvoren prigodno za ovu večer, kroz jedinstvenu vokalno-instrumentalnu obradu domaćih skladbi raznih žanrova poveli su publiku na prekrasno glazbeno putovanje. Dio programa bio je posvećen pjesmama temeljenim na etno motivima, a u drugom dijelu izveli se neke od domaćih bezvremenskih hitova.Pjesmama koje dotiču svakoga, brišu granice i govore sve jezike, na najbolji način su pozdravili i poželjeli dobrodošlicu proljeću.

Ivan Jelić, Ante Gelo

U prijateljskoj i opuštenoj atmosferi, svojstvenoj majstorima svog zanata, Gelo i Ivan uz red priče i red pjesme priuštili su publici nezaboravnu večer. Uz Gelinu virtuoznost na gitari odlično se uklopio anđeoski Jelićev vokal.

I tako je proljeće u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu započelo s prekrasnom glazbenom večeri, a naš EU projekt završio sa glazbenim večerima, ali svakako to nije kraj priče jer HKD Napredak uz Napretkov kulturni centar u Zagrebu nastavljaju sa svojim  programima i aktivnostima.

Hvala svima koji su nas na bilo koji način podržavali  u projektu Napredovao bih !