Nova iskušenja za znalce

 

Sinoć, 28. travnja 2022. godine, u Napretkovom kulturnom centru, u sklopu projekta Napredovao bih, održan je sedmi po redu  kviz znanja pod nazivom WikiGeeks,  kojeg provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH.

Iako smo zakoračili već duboko u proljeću, a s proljećem dolaze novi izazovi lijepog vremena, interes za kviz WikiGeeks ne jenjava. Naprotiv, u stilu naziva projekta Napredovao bih, kviz i dalje okuplja znalce te neka nova lica koja žele iskušati svoje znanje i memoriju. Tu su također i ekipa koje su s nama od prvog kviza, što pokazuje da WikiGeeks već ima svoje stalne poklonike i simpatizere.  Niti na sinoćnjem kvizu nisu nedostajale duhovite dosjetke koje su dodatno stvarale dobru atmosferu.

Kviz je ovoga puta više „zaplovio“ vodama znanosti pa su se sudionici trebali prisjetiti nekih znanstvenika i njihovih postignuća, ali tu su bila i ona „svagdašnja“ pitanja za sve one koji prate film, glazbu i sportska događanja. Tu su i anagrami, poneka asocijacija i tako pitanje po  pitanje, kviz dođe i do svog završetka.

Najsretniji znalci i ovoga puta dobili su simbolične nagrade za svoje znanje, a novo WikiGeeks druženje očekuje se već početkom svibnja,  u utorak, 10. svibnja 2022. u 20,00 sati na istom mjestu.

Projekt Napredovao bih provodi Napretkov kulturni centar s partnerom Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.