Napretkova 5. Ljetna škola njemačkog jezika u Beču

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” poziva sve zainteresirane srednjoškolce i maturante starije od 15 godina koji žele naučiti i/ili unaprijediti svoje znanje njemačkog jezika te upoznati Beč i Austriju uz licencirane vodiče da se prijave na 5. Ljetnu školu  njemačkog jezika u Beču koja će održati u Beču od 9. do 21. kolovoza 2020. godine.

Brošura za Ljetnu školu 2020 (1)

Nastava se održava u jutarnjim satima od ponedjeljka do petka, po četiri školska sata intenzivnog učenja (ukupno 60 sati). Polaznici su organizirani u tri skupine (od deset do 15 polaznika po skupini), ovisno o stupnju njihova znanja njemačkog jezika. Svim polaznicima je omogućen nastavni materijal, smještaj u studentskom hotelu nedaleko od centra grada te puni pansion (doručak, ručak, večera), zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Beču, neograničen prijevoz unutar grada Beča, povratnu kartu do Beča te posjetu muzejima i obilazak grada sa licenciranim vodičima.

Organizator polaznicima pruža i dodatni znanstveno-kulturni program kako bi upoznali najvažnije povijesno-kulturne znamenitosti grada Beča i Austrije. Uz organizirano razgledavanje Beča i posjet poznatim tamošnjim turističkim atrakcijama poput dvorca Schönbrunn, carske palače Hofburg, katedrale sv. Stjepana, dvorca Belvedere, Gradske vijećnice i austrijskog saveznog Parlamenta te brojnih muzeja, program uključuje i jednodnevni izlet u okolicu grada, uz rijeku Dunav (Wachau-Klosterneuburg-Göttweig-Melk). Planiran je i susret s ljudima iz gospodarskog i političkog života Beča, kao i susreti s veleposlanicima Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine u Austriji. Osim toga, na programu je i tzv. Company day, u čijem će sklopu polaznici moći posjetiti razne bečke koncerne, tvrtke i institucije. Slobodno vrijeme za individualno razgledavanje, kupovinu i slobodne aktivnosti.

Ukupna pristojba Ljetne škole njemačkog jezika uz puni pansion, nastavni materijal, neograničen prijevoz unutar grada Beča, povratnu kartu do Beča te posjetu muzejima i obilazak grada sa licenciranim vodičima za učenike iznosi 900€. Pristojba se vrši na sljedeći način: kandidati koji budu izabrani za sudjelovanje u Ljetnoj školi obavezni su uplatiti dio pristojbe za sudjelovanje u iznosu od 400 €. Rok za uplatu je 8 dana od upisa Ljetna škole. Ostatak pristojbe (500€) kandidati plaćaju istog dana ili po dolasku u Beč.

U pristojbu su uključeni troškovi: intenzivnog tečaja njemačkog jezika, smještaja s punim pansionom (doručak, ručak, večera) u dvokrevetnim sobama u studentskom hotelu, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Beču, karta za gradski prijevoz te troškovi propratnog programa (cijene ulaznica za muzeje i ostale znamenitosti, izleti, turistički vodiči…). Organizator osigurava organizaciju prijevoza sudionika s polaskom iz Mostara, Sarajeva, Tuzle i Zagreba, također pokriva troškove puta do Beča i natrag. Ukupna vrijednost Škole po polazniku iznosi 1.600 eura. Razliku cijene snosi organizator Fond „Jukić“ HKD Napredak Austrija.

Prijave traju do 15. lipnja ove godine, a sve dodatne informacije o Napretkovoj ljetnoj školi u Beču te prijavni obrazac možete pronaći na https://www.napredak.at/skola/5-ljetna-skola-njemackog-jezika/ kao i na instagram i facebook profilu hkdnapredakbec.