Napretkova 22. Ljetna akademija njemačkog jezika u Beču

Hrvatsko kulturno društvo Napredak poziva sve zainteresirane studente od 18 do 30 godina koji žele naučiti i/ili unaprijediti svoje znanje njemačkog jezika te upoznati Beč i Austriju da se prijave na 22. Ljetnu akademiju njemačkog jezika u Beču koja će održati u Beču od 2. do 21. kolovoza 2020. godine.

Brošura za Ljetnu akademiju 2020 (1)

Nastava se održava od ponedjeljka do petka, po četiri školska sata intenzivnog učenja (ukupno 60 sati). Polaznici su organizirani u tri skupine (od deset do 15 polaznika po skupini), ovisno o stupnju njihova znanja njemačkog jezika. Svim polaznicima je omogućen nastavni materijal, smještaj nedaleko od centra grada te puni pansion (doručak, ručak, večera) u dvokrevetnim sobama u studentskom hotelu kao i zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Beču te karte za gradski prijevoz i ulaznice za muzeje i ostale znamenitosti.

Organizator polaznicima pruža i dodatni znanstveno-kulturni program kako bi upoznali najvažnije povijesno-kulturne znamenitosti grada Beča i Austrije. Uz organizirano razgledavanje Beča i posjet poznatim tamošnjim turističkim atrakcijama poput dvorca Schönbrunn, carske palače Hofburg, katedrale sv. Stjepana, dvorca Belvedere, Gradske vijećnice i austrijskog saveznog Parlamenta te brojnih muzeja, program uključuje i jednodnevni izlet u okolicu grada, uz rijeku Dunav (Wachau-Klosterneuburg-Göttweig-Melk). Planiran je i susret s ljudima iz gospodarskog i političkog života Beča, kao i susreti s veleposlanicima Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine u Austriji. Osim toga, na programu je i tzv. Company day, u čijem će sklopu polaznici moći posjetiti razne bečke koncerne, tvrtke i institucije. Slobodno vrijeme za individualno razgledavanje, kupovinu i slobodne aktivnosti.

Kandidati koji budu izabrani za sudjelovanje u Ljetnoj akademiji obavezni su uplatiti dio pristojbe za sudjelovanje u iznosu od 500 €. Ukupna pristojba Ljetne akademije njemačkog jezika uz puni pansion, nastavni materijal, neograničen prijevoz unutar grada Beča, povratnu kartu do Beča te posjetu muzejima i obilazak grada sa licenciranim vodičima za studente iznosi ukupno 1000€ (Članovi Napretka uz potvrdu 800€). Rok za uplatu je 8 dana od upisa na Ljetnu akademiju. Ostatak pristojbe (500€) kandidati plaćaju istog dana ili po dolasku u Beč. U pristojbu su uključeni troškovi: intenzivnog tečaja njemačkog jezika, smještaja s punim pansionom (doručak, ručak, večera) u dvokrevetnim sobama u studentskom hotelu, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Beču, karta za gradski prijevoz te troškovi propratnog programa (cijene ulaznica za muzeje i ostale znamenitosti, izleti, turistički vodiči…)

Ukupna vrijednost Akademije po polazniku iznosi 1.600 eura. Razliku cijene snosi organizator Fond „Jukić“ HKD Napredak Austrija.

Prijave traju do 15. lipnja ove godine, a sve dodatne informacije o Napretkovoj ljetnoj akademiji u Beču te prijavni obrazac možete pronaći na https://www.napredak.at/akademija/22-ljetna-akademija-njemackog-jezika/ kao i na instagram i facebook profilu hkdnapredakbec.