Izložba fotografija Od oka k srcu – Biljezi sjećanja

Nakon neplanirane dvomjesečne pauze izazvane epidemijom koronavirusa, Napredak će ovoga četvrtka ponovno okupiti svoje članove na izložbi fotografija u zagrebačkoj Galeriji Klovićevi dvori. Nastavak je to projekt pod nazivom  Dođi u 5 do 5 – s Borislavom Benažićem kroz galerije Zagreba u kojem Napredak želi svoje članove upoznati s najrecentnijim galerijskim i muzejskim događanjima u Zagrebu.

Ovoga puta riječ je o izložbi pod nazivom Od oka k srcu – Biljezi sjećanja, uvaženog konzervatora i povjesničara umjetnosti Miljenka Domjana. Za sebe govori kako je „konzervator vokacijom, a fotograf potrebom duše“, no fotografije ne stvara samo za svoju dušu, već se samostalnim izložbama trudi približiti ljepotu europske i hrvatske kulturne baštine svima zainteresiranima.

Život Miljenka Domijana obilježila je ljubav – ljubav prema umjetnosti, ljepoti, kulturnoj baštini, prirodi. Na izložbi je ta ljubav dokazana kroz brojne fotografije i crteže, te vas pozivamo da posjetite izložbu  i sami se zaljubite u umjetnost!

Posjeta izložbi dogovorena je za četvrtak, 21. svibnja 2020. godine u 17 sati u predvorju Galerije Klovićevi dvori, a zbog mjera zaštite svi sudionici trebaju se prijaviti najkasnije do četvrtka, 21.05.2020. godine do 13 sati na mail: [email protected] jer je broj posjetitelja ograničen.

Svi prijavljeni posjetitelji moraju se pridržavati propisanih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite i doći sa zaštitnom maskom.