Mladi Napretka dobili potporu za aktivnije sudjelovanje u radu i projektima Društva

U prostorijama Središnjice u Sarajevu u srijedu 10. veljače 2021. godine, održan je sastanak s Mladima HKD Napredak.

Sastanku su nazočili predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednici Josip Križanović i Miroslav Landeka, kao i član Središnje uprave i predsjednik Glavne podružnice u Tuzli Ivica Kovačević.

Predsjednik Društva je obraćajući se mladima rekao kako mu je drago što su se odazvali pozivu, te je sve zamolio da tijekom vremena nikada ne dođe do zamora materijala u iznošenju novih ideja, osmišljavanju projekata i realiziranja onoga što bude osmišljeno, te je rekao kako je Središnja uprava u cijelosti uz mlade i kako će ih u svemu svesrdno podržati.

Dopredsjednici Društva Josip Križanović i Miroslav Landeka, kao i Ivica Kovačević su također pozdravili okupljanje mladih, pa i u ovim otežanim uvjetima kao članovi Povjerenstva za stipendije i mlade, najavili svoju potporu u pripremu i organizaciji Izborne skupštine Udruge Mladih HKD Napredak, na kojem se treba birati novo vodstvo.

Josip Križanović kao predsjednik Povjerenstva za stipendije i mlade je rekao kako je Napredak ogromna kulturna institucija koja nadilazi granice Bosne i Hercegovine, pa i regije a, te kako su projekti na kojima se može i treba raditi brojni i to toliko da nije siguran mogu li biti i obuhvaćeni jednim mandatom, te kako je razlika između HKD Napredak  i drugih sličnih društava upravo u širini koju pokazuje kroz prihvaćanje svih različitosti i pripadnosti, a čemu svjedoče i iznjedreni velikani i Napretkovi stipendisti Ivo Andrić, Vladimir Prelog, Ismet Mujezinović, kao i brojni drugi i svjetski priznati.

Napredak želi, može i hoće ići naprijed i u spoju tradicionalnog i modernog vrijedno i vjerno slijedeći svoju misiju stvarati nove Andriće, Preloge, Mujezinoviće, stvarati jedan ljepši i bolji svijet i ambijent življenja koji će ne samo reći da želi zadržati mlade ljude na ovim prostorima, nego im i istinski pomoći da tako i bude, a što je pokazao najvećim brojem dodijeljenih stipendija i potpora.

Vrata Napretka otvorena su za sve one mlade ljude koji vjeruju u bolje sutra, koji imaju ideje ili koji jednostavno žele biti dijelom jedne velike obitelji i kulturnog diva koji skoro 120 godina prkosi vremenu i pomaže đake i studente na njihovom putu ka vrhovima uspjeha, izvlačeći krajnje potencijale što prepoznaje kao jedinstvenu misiju.