Mali pobjednik stigao kući u Tanzaniju

Slikovnica Mali pobjednik koja je izdana u nakladi HKD Napredak Glavne podružnice Mostar, s ciljem pomoći štićenicima Sirotišta sv. Ante u Songei, napokon je stigla kući, u svoju Tanzaniju.

U suradnji s Humanitarnom udrugom Kolajna ljubavi, učenici i djelatnici OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića osmislili su projekt koji je obuhvaćao izradu i izdavanje slikovnice Mali pobjednik/The Little Winner/Mshindi mdogo.

Slikovnica je prevedena na svahilij i engleski jezik, a ilustrirali su je učenici s učiteljicom Sanjom Marić te Pero Marić. Profesorice Nikoleta Raič i Daliborka Martinović priču su prevele na engleski jezik, a prijevod na svahili uradio je fr. David Mhagama. Grafički ju je priredio Mario Brkljača. Autorica priče je književnica za djecu i mlade, školska knjižničarka Milena Jukić Bandić, dok je urednica izdanja ravnateljica Daria Stojčić.

Slikovnica, u nakladi HKD Napredak Glavne podružnice Mostar, izišla je krajem listopada, a u akciju prikupljanja sredstava za štićenike Sirotišta sv. Ante u Songei (Tanzanija) uključili su se brojni građani Mostara, Hercegovine, ali i Zagreba.

Naklada od 500 komada rasprodana je u nekoliko tjedana, a sav prihod od prodaje slikovnice utrošen je u uređenje blagovaonice spomenutog sirotišta. Od prikupljenih sredstava oličeni su zidovi, uređeni podovi te kupljeni stolovi i stolice za blagovaonicu te su u novouređenom prostoru štićenici mogli i čitati i listati slikovnicu koja je zbog njih i napisana. Mali pobjednik je tako napokon stigao kući.

MJB / ML